Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Εργαζόμενοι στο Δίφωνο: "Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για να συνεχίσει να υπάρχει το Δίφωνο"


Μουσικα Προαστια: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΙΦΩΝΟ - "ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΦΩΝΟ"


Το Δίφωνο το παρακολουθούσα από την πρώτη στιγμή της έκδοσής του. Εμπλούτισε τις γνώσεις μου για την ελληνική μουσική, αποτελώντας έναν φερέγγυο σύμβουλο και οδηγό στις αναζητήσεις μου. Είχα αγαπησιάρικη σχέση μαζί του, σχέση γεμάτη χαρά μολονότι δεν έλειψαν οι διαφωνίες κι οι πίκρες κάποιες φορές.

Με θλίψη, λοιπόν, δέχτηκα την είδηση του κλεισίματος του περιοδικού, καθώς δεν νομίζω πως ολοκλήρωσε τον κύκλο του ώστε να μην έχει πια λόγο ύπαρξης. Όσο υπάρχει η ελληνική μουσική και η ιστορία της, κι όσο υπάρχουν ακόμα δημιουργοί που θα την οδηγήσουν στο μέλλον, θα υπάρχουν και πεδία για έρευνα, άρα και αντικείμενα ενασχόλησης του περιοδικού και περιθώρια αλλαγής και βελτίωσης.

Η μουσική είναι τέχνη και λειτουργεί λυτρωτικά, ειδικά σε ζοφερούς καιρούς σαν αυτόν που διανύουμε. Είναι ακόμη πολιτισμός, κι ίσως αν δεν είχαμε τόσο απαξιώσει τον πολιτισμό να μην είχαμε φτάσει ως χώρα στο απεχθές σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Αυτές τις λίγες, σκόρπιες σκέψεις καταθέτω εδώ μαζί με την αλληλεγγύη μου στους εργαζόμενους του Διφώνου και την ελπίδα μου πως σύντομα θα ανακληθεί η απόφαση κλεισίματός του και θα συνεχιστεί η διαδρομή του στο πολιτιστικό μας τοπίο.

Μια ανασκόπηση της πορείας του περιοδικού εδώ.

2 σχόλια:

Juanita La Quejica είπε...

Μακάρι να ανακληθεί η απόφαση... φοβάμαι πως σε αυτούς τους καιρούς κάθε έκφραση τέχνης θεωρείται μια υπερβολική πολυτέλεια. Πρέπει να περιοριστούμε σαν τα ζώα, σε τροφή και νερό.

Ελένη Μπέη είπε...

Μακάρι να μπορούσα να πω πως έχεις άδικο.