Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Σταύρος Κουγιουμτζής - Σκόρπια δισκογραφημένα

Το ταξίδι μας στη μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή συνεχίζεται και συχνά μας περιμένουν εκπλήξεις, καθώς πολλά από τα τραγούδια που θα συναντήσουμε παρακάτω τα έχουμε αγαπήσει, μας έχουν συγκινήσει αλλά ίσως και να αγνοούμε πως είναι δικά του.

Στην ενότητα αυτή θα παρουσιαστούν τραγούδια του Σταύρου Κουγιουμτζή που:
  • υπήρξαν συμμετοχές του σε προσωπικούς δίσκους διαφόρων ερμηνευτών
  • συμπεριλήφθηκαν σε συλλογές τραγουδιών του αλλά δεν αποτελούν μέρος ολοκληρωμένων του έργων
  • συμπεριλήφθηκαν σε διάφορες συλλογές τραγουδιών
 
Με την ενότητα αυτή επιχειρώ να καλύψω όσο το δυνατόν πληρέστερα τη συνολική προσφορά του Σταύρου Κουγιουμτζή στην ελληνική μουσική. Δυστυχώς δεν διαθέτω το σύνολο του έργου του, οπότε η ενότητα αυτή θα παραμείνει ανοιχτή και θα τροφοδοτείται κάθε που έρχεται στα χέρια μου ένα καινούριο απόκτημα. Επειδή υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι εφικτό να ακολουθήσω ακριβή χρονολογική σειρά κατά την παρουσίαση, θα δίνονται οι αναγκαίες πληροφορίες για καθένα τραγούδι ξεχωριστά, ενώ με τη βοήθεια των ετικετών θα επιδιώξω την ομαδοποίησή τους.

Κάθε συνδρομή δική σας είναι ευπρόσδεκτη.

Βίρα τις άγκυρες, λοιπόν, και καλές μας ακροάσεις.

 

13 σχόλια:

Μ είπε...

Ελένη μου έχω ήδη ανεβασμένα
Ζωή Κουρούκλη - Περιστεράκι
Δημήτρης Ψαριανός - Πού 'ναι τα χρόνια

Αν δεν μπορείς να τα βρεις, πες μου.

Σου ανεβάζω τώρα
Καίτη Χωματά - Μα θα ξανάρθεις

Ελένη Μπέη είπε...

Μαργαρίτα, κρατώ κάθε βίντεο που ανεβάζεις. Η βοήθεια που μου έχεις προσφέρει ήδη είναι πολύ μεγάλη. Το ξέρω πως μπορώ να υπολογίζω σ' εσένα και δεν θα σταματήσω να σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

Στην ενότητα αυτή τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς τα τραγούδια τα βρίσκω σκόρπια από δω κι από κει. Πάντως δεν το βάζω κάτω. Ξεκίνησε αυτή η δουλειά και θα (πρέπει να) τελειώσει με όσο πιο χαμηλό ποσοστό αποτυχίας γίνεται.

Vicky Papaprodromou είπε...

Ελένη, δεν τίθεται θέμα αποτυχίας. Η δουλειά ήδη έγινε και αξίζει πολύ. Μην έχεις καμιά αμφιβολία.

Μαργαρίτα, σ' ευχαριστούμε πολύ για τη συμβολή σου σε τούτο το αφιέρωμα, αλλά κυρίως στη βελτίωση της ποιότητας των δημοσιεύσεων στο ελληνικό διαδίκτυο.

Ελένη Μπέη είπε...

Αχ, Βίκυ μου, υπάρχει μπόλικο υλικό ακόμη. Είναι πάρα πολλά τα διάσπαρτα τραγούδια σε δίσκους ερμηνευτών, σε 45άρια, σε συλλογές. Μιλάμε για όγκο δουλειάς, όχι αστεία.

Κι αν εγώ που είχα από την εφηβεία ένα κόλλημα με τους δημιουργούς των τραγουδιών βρήκα αγαπημένα τραγούδια που δεν ήξερα πως είναι δικά του, τότε αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή η ενότητα. Έτσι βλέπω "πεδίο δόξης λαμπρόν" να ανοίγεται μπροστά μου.

Vicky Papaprodromou είπε...

Ψυχραιμίαααααα...

Πού να σου λέγανε να ανεβάσεις το έργο του Θεοδωράκη ή του Χατζιδάκι;

Η ουρά έμεινε. Τα βασικά τ' ακούσαμε.

Ελένη Μπέη είπε...

Αμ, δεν το σκέφτηκα λες; Και μ' έπιασε τρόμος. Όχι, τέτοιο εγχείρημα δεν θα το αναλάμβανα κι ας το αντιμετώπιζα με αγάπη κι υπευθυνότητα. Ακριβώς γι' αυτό, δηλαδή.

Vicky Papaprodromou είπε...

Χαζομάρες. Μια χαρά θα τα πήγαινες. Άλλωστε, λες να σ' άφηνα μόνη κι αβοήθητη;

Ελένη Μπέη είπε...

Δεν είναι αυτό. Αλλά δεν σου μοιάζω... Να καταπιάνομαι με ένα σωρό διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα και να τα βγάζω πέρα με όλα. Δεν μου λείπει η πολυπραγμοσύνη, δεν είναι αυτό. ΄Ισως είναι που επειδή καταπιάστηκα για πρώτη φορά με κάτι τέτοιο με κυρίευσε το άγχος μην υπάρξουν ελλείψεις κλπ. Άσε που γράφω με τους δείκτες κι όχι με τα δέκα δάχτυλα κι η ταχύτητά μου είναι σαν της χελώνας.

Τέλος πάντων. Χαίρομαι που το έκανα και χαίρομαι περισσότερο που γίνεται κατά το δυνατόν σωστά. Είναι ικανοποίηση αυτό. Συν το ότι γνώρισα τον συνθέτη ακόμα καλύτερα μέσα από όλη τούτη την προσπάθεια.

Vicky Papaprodromou είπε...

Αυτό δα έλειπε, να μη χαιρόσουν. Άσε που ψυχαγωγείς κι όλους εμάς.

Ελένη Μπέη είπε...

Τώρα πια θα πάω πιο χαλαρά, εννοώ δίχως το αρχικό άγχος. Κι έτσι θα μπορώ να ασχολούμαι ταυτόχρονα και με άλλα πράγματα. Μονοδιάστατος έγινε ο Ναυτίλος μου, μόνο με μουσική ασχολήθηκε εδώ και τόσους μήνες, και δεν τον είχα προορίσει έτσι.

Να σου πω... Έμαθα πως ήρθε το καλοκαίρι "πάνω στην άμμο την ξανθή" και δεν μ' αφήνεις να το συναντήσω. ;) Παίρνω τα κουβαδάκια μου και πάω σ' άλλη παραλία τώρα. Εντάξει;

Vicky Papaprodromou είπε...

Απορώ ποιος σε κρατάει.

Και πού είσαι; Ήρθε και το χάραμα χτες. Καλό αυτό. Σου εξασφάλισα κι εγώ το κατιτίς για τον χειμώνα. :-)

Ελένη Μπέη είπε...

Πάρα πάρα πολύ ωραία. Διότι ως παιδί του φωτός, ένα χάραμα το χρειάζεται ο οργανισμός μου. :)))

Παρεμπιπτόντως, χτες δεν τηλεφωνήσαμε γιατί ήμασταν επίσκεψη απροσδόκητα. Το θυμήθηκα κάποια στιγμή κι έκανα να πάρω αλλά βρήκα το ρημαδοκινητό "ξεκούρδιστο" κι η Ντίνα δεν έχει το τηλέφωνό σου στο δικό της. Έσκασα απ' το κακό μου. Ελπίζω να είπες κάτι εσύ.

Vicky Papaprodromou είπε...

Έκραξα. Ευκαιρία βρήκα. :-)

Όποτε ευκαιρήσεις, πάρε να σου πω νέα.