Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Μιχάλης Βιολάρης - Αν βουληθώ



ΑΝ ΒΟΥΛΗΘΩ

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μίμης Πλέσσας
ΣΤΙΧΟΙ: Δημοτική κυπριακή ποίηση
ΕΡΜΗΝΕΙΑ: Μιχάλης Βιολάρης

Αν βουληθώ να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μην εβρώ νερό να πιω
μη ρούχο να φορήσω.

Αν βουληθώ να σ' αρνηθώ
να σ' απολησμονήσω
να μη μπορώ φιλί να βρω
μη δάκρυ να δακρύσω.

Σημ.: Από την ταινία «Το νησί της Αφροδίτης» του Γ. Σκαλενάκη με την Κατίνα Παξινού, Πρώτη εκτέλεση: Μιχάλης Βιολάρης

14 σχόλια:

Vicky Papaprodromou είπε...

Πώς και το θυμήθηκες αυτό το τραγούδι, νεροπαιδάκι; Επηρεάστηκες από την εκπομπή του περασμένου Σαββάτου;

Ελένη Μπέη είπε...

Αφού σου είπα, Βίκυ, πως δε θα ήμουν σπίτι το περασμένο Σάββατο. Δεν την είδα την εκπομπή. Μη μου πεις πως είχε αφιέρωμα στο Βιολάρη!

Το αγαπώ πολύ το τραγούδι αυτό. Το ψιθύριζε σήμερα ένας συνάδελφος κι όσο κι αν με άφησε εμβρόντητη (δεν περίμενα να το ξέρει) πήρα μεγάααλη χαρά.

Vicky Papaprodromou είπε...

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη στο νέο κύμα και τραγούδησε, μεταξύ άλλων, ο Βιολάρης. Το ξέχασα ότι σουρτούκεψες το περασμένο Σάββατο. :-)

Ελένη Μπέη είπε...

Άσε, ήταν μια εμπειρία που προσπαθώ να ξεχάσω. Χειρότερα από ό,τι φανταζόμουν. Εκεί να δεις μαγαζάτορες! Να παίζουν οι άλλοι (την τύφλα τους - ρεπερτόριο καλό πλην όμως δολοφονήθηκαν εξ επαφής τα άμοιρα τραγούδια) κι από πάνω δύο τηλεοράσεις να μεταδίδουν (όλα κι όλα, βουβά) η μία ποδόσφαιρο και η άλλη κάποια ταινία.

Ο μπουζουξής μου έφερνε το "μαρκούτσι" κοντά στο στόμα (που αυτομάτως το βούλωνα) όταν έβλεπε πως ψιθύριζα κάποια τραγούδια για να μη με φάει η πλήξη.

Κι εκεί που λέγαμε να στρίβουμε, καταφτάνει κέρασμα από το μαγαζί και χασομεράμε. Για καλή μου τύχη κάποιος άλλαξε κανάλι, έβαλε ΝΕΤ κι άρχιζε η Φλέσσα. Βλέπω εγώ Δημουλά και τινάζομαι σαν ελατήριο. Καλύτερα να ξανάβλεπα για τρίτη φορά κάτι εξαιρετικό παρά...

Vicky Papaprodromou είπε...

Να μάθεις ν' ακούς μόνο τους σωστούς μουσικούς ζωντανά. Καλά να πάθεις.

Ελένη Μπέη είπε...

Ούτε απ' έξω δεν ξαναπερνάω λέμεεε. Αλλά είπαμε ποιος ήταν ο λόγος. Αποστολή εξετελέσθη (και μαζί της κόντεψα κι εγώ).

Vicky Papaprodromou είπε...

Αλλού πήγα να δώσω έμφαση και εσύ πέταξες την μπάλα στην κερκίδα. :-)

Ελένη Μπέη είπε...

Την κατάλαβα την έμφαση, παιδί μου. Θα γίνει κι αυτό, είπαμε. Κάτσε να ηρεμήσουμε λίγο γιατί και που μπαίνω στο αυτοκίνητο αυτές τις μέρες πολύ μου είναι.

Διάττων είπε...

Πήγα αγαπητή φίλη να σου απαντήσω στην προηγούμενη ανάρτησή σου στην ερώτηση που μου έκανες, και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα σου είδα αυτό το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ! Τι να πω, ο τρόπος που το τραγουδάει ο Βιολάρης είναι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ! Αν ήταν πίνακας ζωγραφικής θα 'στηνα αντίσκηνο και θα τον κοίταζα συνέχεια! Είναι όμως τραγούδι οπότε το βάζω και παίζει συνέχεια!

Ελένη Μπέη είπε...

Ναι, Διάττοντα, καταπληκτικό τραγούδι. Κι εγώ το έχω συνέχεια να παίζει.

Green_revenger είπε...

κάτι έχει γίνει κι'έχει βαρύνει πάρα πολύ το interface στο blog σου. Αργεί πολύ να κάνει scroll down.
nice song
g r

Ελένη Μπέη είπε...

@ Καλησπέρα, Green!
Είσαι ο δεύτερος που μου το επισημαίνει. Ιδέα δεν έχω από τέτοια τεχνικά και δεν ξέρω ούτε τι μπορεί να φταίει ούτε πώς να το φτιάξω. Συμβουλές καλοδεχούμενες.

Nice and favourite song, indeed.

Διάττων είπε...

Δυστυχώς αυτό που σου έχουν πει μέχρι τώρα δύο bloggers αγαπητή φίλη, εγώ το έχω δει πριν απ' τον πρώτο. Οπότε στο γράφω τώρα για να στο επιβεβαιώσω.

Πρέπει να έχεις φορτώσει με πολλές αναρτήσεις τις σελίδες του blog (κι όχι μόνο την πρώτη). Ειλικρινά, δεν μπορώ να μετρήσω πόσες αναρτήσεις περιλαμβάνονται σε κάθε σελίδα γι' αυτό και το blog δείχνει ότι αργεί να ρολάρει προς τα κάτω, έχει δηλαδή κρεμάσει.

Ως προς τη λύση, δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, γι' αυτό, ότι σου γράψω εδώ κοίταξε να το επιβεβαιώσεις και με άλλον. Λοιπόν, μπορείς να πας, στην πάνω πάνω μπάρα, εκεί που λέει Επόμενο Ιστολόγιο, Νέα Ανάρτηση, εσύ πάτα Προσαρμογή. Κατόπιν Ρυθμίσεις και μετά Διαμόρφωση. Στο πρώτο κουτάκι που έχει πάνω πάνω, ο αριθμός που είναι μέσα αναφέρεται στο πόσες αναρτήσεις θέλεις να έχει η κάθε σελίδα σου. Εξορισμού το νούμερο αυτό, αν δεν πειραχτεί, είναι το 7. Εγώ στο δικό μου blog, περιστασιακά το αλλάζω, αλλά δεν το έχω ποτέ πάνω από 15 γιατί κι η δική μου ιστοσελίδα κρεμάει...

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα. Πριν κάνεις οτιδήποτε, συζήτησέ το και με άλλον (για να μη σε πάρω στο λαιμό μου, σε περίπτωση που κάνω λάθος, αν και δεν το νομίζω). Ή δες το νούμερο αυτό που σου είπα κι επικοινώνησε μαζί μου και βλέπουμε. Καλό σου βράδυ...

Ελένη Μπέη είπε...

@ Διάττοντα,

σε ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να με συμβουλέψεις. Η αλήθεια είναι πως εκεί πήγε το μυαλό μου κι εμένα, αλλά την απόδιωξα τη σκέψη, σκεπτόμενη (προφανώς λάθος) πως για να έχει τέτοια επιλογή στις ρυθμίσεις ο blogger δε θα δημιουργούνταν πρόβλημα. Πάω, λοιπόν, να περιορίσω τον αριθμό αναρτήσεων σε κάθε σελίδα κι ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα.

Και πάλι σ' ευχαριστώ.
Καλό βράδυ!